Jenni Säntti on ihka aito hybridimaalainen

”Olen uushurahtanut maalaiselämään.”

Olen ihka aito hybridimaalainen, jolle lapsuuden maisemat Saarijärvellä ovat vieläkin elämän eliksiiri ja henkinen koti. Olen valtiotieteiden maisteri, kokki, sosiaalipsykologi ja media-alan sekatyöläinen. Tuottajana olen tehnyt viihdettä, asiaohjelmia ja realitysarjoja, kuitenkin viime aikoina olen keskittynyt enemmän käsikirjoitettuihin tuotantoihin ja viimeisin pestini oli Helsinki-filmillä. Dokumenttien maailma kiehtoo minua nyt erityisesti ja saan paljon ideoita Saarijärven metsissä samoillessa.

Maalle minua vetää rauhoittuminen, pois kaikesta hälystä ja ärsykkeistä. On ihana keskittyä elämän perustoimintoihin, kuten luonnossa liikkumiseen, kalastukseen ja ruuan keräilemiseen. Maalle minua vetää myös tuore parisuhteeni ikänsä maalla asuneeseen Timoon, jolta opin joka päivä asioita joita ei kaupungissa tule edes ajatelleeksi.

Meidän yhteinen intohimo on ruuanlaitto ja reseptien variointi. Varsinkin italialaisten ruokien saarijärveläistäminen mökkioloissa on hauskaa ja ensi kesän tavoitteena on paikallistaa ruoka-aineiden hankintaa entisestään. Olen kiinnostunut planetaarisesta ruokavaliosta ja meillä syödään enimmäkseen riistalihaa. Tämän vuoksi kiinnostuin myös metsästyksestä ja aloitin harrastuksen viime syksynä.

keski-suomi

KALMARIN KYLÄ, SAARIJÄRVI

5 parasta asiaa LÖYTYY MAALTA

  • Luonto alkaa heti omalta ulko-ovelta!!!
  • Metsän läheisyys
  • Vesi elementtinä – kesällä veneily ja talvella avantouinti
  • Ilma on raikasta hengittää
  • Äänimaailma

SAARIJÄRVI ON HENKINEN KOTI

Asun virallisesti vielä Helsingissä, mutta pyrin viettämään kaiken aikani landella. Myönnän heti; olen uushurahtanut maalaiselämään. Minulle Saarijärvi on aina ollut The Koti, mutta en nuorempana voinut kuvitella, että voisin viettää siellä lähes kaiken vapaa aikani tai että nyt viiskymppisenä haaveilen muutosta lapsuuteni maisemiin.

Mitkä ovat maalla asumisen suurimmat haasteet?

Välimatkat, ehdottomasti. En omista autoa. Pienten kylien harveneminen, nuoren väestön ja palveluiden karkaaminen näkyy katukuvassa. Muutos on suuri omaan lapsuuteen verrattuna. Ulkoisten virikkeiden puutee saattaa myös olla joillekin haaste, mutta itse en maalla tylsisty. Aina on jotain hyödyllistä tekemistä ja jo pelkästään luonnon seuraaminen on mahtavaa puuhaa.

Mitä haluat sanoa maallemuuttoa harkitseville?

Kannattaa edetä pienin askelin; ehkä vuokralle ensin ennen kuin lähdet ostamaan isoa maatilaa. Monilla saattaa olla liian ruusuiset tai muuten epärealistiset kuvitelmat maalla asumisesta. Toisaalta lähtisin liikkeelle avoimin mielin; maalla asuu aivan samanlaisia ihmisiä monin tavoin kuin kaupungissakin. Vastakkainasettelun aika on ohitse. Ole siis realisti, mutta jatka unelmointia.

Jenni Säntti

I Innostuitko maalla asumisesta? Lue lisää tarinoita maaseudulta

Kalmarin kylä kuuluu Saarijärven kaupunkiin

Saarijärvi on kaupunki-maaseutuluokituksen maaseudun paikalliskeskus ja paikkakuntakohtaisen kuntaluokan mukaan ydinmaaseutua

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *