HENKILÖKUVIA MAASEUDULTA

Henkilökuvia maaseudulta artikkeleissa paneudutaan inspiroiviin kuvauksiin ihmisten elämästä maaseudulla eri puolilla Suomea.  Uudistuvalla maaseudulla kaikki on mahdollista! Maalle mahtuu monenlaisia ajatuksia, ammatteja ja taustoja, maalla ikänsä viihtyneistä paluumuuttajiin, uudisasukkaisiin ja hybridimaalaisiin, jotka sukkuloivat sujuvasti kahden kotiosoitteen välillä.

Positiivisen maaseutukäsityksen keskiössä olemme me, ihan tavalliset ihmiset. Omien tarinoidemme avulla voimme muokata tapaa millä näemme alueemme, itsemme ja toisemme.

Me viihdytään maalla

Miksi et sinäkin viihtyisi?

Kaipaako maaseutunäkemys kirkastamista?

Miksi maaseutu yhdistetään usein maanviljelyyn? Entä onko maalainen kaupungista katsottuna edelleen jälkijunassa nykytrendeistä ja muuttuvasta arvomaailmasta? Sitten 60-luvun valtavan rakennemuutoksen maaseudun uudelleenbrändäys on edelleen kesken. Meidän muokattava myös omia näkemyksiämme ja tapaa millä näemme alueemme, itsemme ja toisemme.

Lue lisää »
Isohiekka Kannonkoskella kesäisenä päivänä

Kuntien pinta-alat ja väestötiheys vaihtelevat suuresti

Suomen kunnat ovat pinta-aloiltaan ja väestötiheyksiltään todella erikokoisia. Maan asutus on pääosin keskittynyt eteläisiin osiin sekä kaupunkialueille, joissa elää yhteensä yli 72% koko maan väestöstä. Suomen väestötiheys on muihin Euroopan maihin verrattuna erittäin harva.

Lue lisää »
peltomaisema, maaseutu, lato ja pelto, kesä suomessa, suomen kesä,

Miten maaltamuutto alkoi Suomessa?

Maaltamuutto ei ole vain tämän päivän ilmiö, vaan pitkäaikainen yhteiskunnallinen rakennemuutos. Suomessa maaltamuutto 1960-70 luvuilla oli erityisen raju, ja muutos koski yli puolta miljoonaa ihmistä.

Lue lisää »
valon kaupunki, jyväskyla, lakeland,

Tiesitkö, että kaupungitkin ovat kuntia?

Kunnat ovat Suomen paikallishallinnon yksiköitä. Osa kunnista käyttää kaupunki-nimitystä. Kaupunki-nimitys ei kuitenkaan vaadi määriteltyä väestömäärää tai pinta-alaa. Kaupungit eivät siis välttämättä ole kaupunkialueita kaupunki-maaseutuluokituksessa.

Lue lisää »
lehmia pellolla, peltomaisema, maaseutu

Suo, kuokka ja hyvinvointi

Henkinen pahoinvointi lisääntyy hyvinvointiyhteiskunnassamme. Mikä mättää, kun kaikki on periaatteessa hyvin? Miten kestämme uusia reaaliaikaisen digiloikan paineita muuttuvassa maailmassa?

Lue lisää »

Näin varmistat onnistuneen muuton maalle

Mikäli haaveilet elämästä maaseudulla, sinulla on todellakin varaa mistä valita! Etätöiden lisäännyttyä työpaikkakin kulkee mukana, mutta mitkä ovat ne asiat jotka sinun tulisi selvittää maallemuuttoa? Tutustu ohjeisiin ja tee parempia päätöksiä!

Lue lisää »

Henkilökuvia maaseudulta toimitus

Kaikki tarinat on muodostettu samalla kysymysformaatilla,
jotta lukijat pääsevät suoraan asian ytimeen.

Ulkoleikit maalaismaisemissa metsän siimeksessä.

Kysymykset landelaisille

 1. Nimi
2. Asuinpaikka
3. Mitä teet työksesi
4. Listaa 5 parasta asiaa maalla asumisesta
5. Miten päädyit asumaan maalle?
6. Maalla asumisen suurimmat haasteet?
7. Mitä haluaisit sanoa niille, jotka suunnittelevat maallemuuttoa?

Tutustu maaseudun henkilökuviin myös muissa medioissa: