Marjan treenimaasto alkaa omalta pihalta

”Omalta takapihalta voi lähteä metsään vaeltamaan.”

Olen Marja Ahkera ja asun Ilmaristen kylässä Liedossa, keskellä maalaisidylliä. Ikkunoidemme takaa avautuu näkymä naapurin maanviljelijän pelloille, silti Turun keskustaan on meiltä vain 11 kilometriä. Työskentelen projektipäällikkönä IT-alalla. Toimistomme sijaitsee Turussa, mutta teen normaaliaikoinakin etätöitä 3-4 päivää viikossa.

varsinais-suomi

Ilmarinen

5 parasta asiaa Ilmarisissa asumisesta

  • Ympärillä on tilaa ja rauhaa. Öisin on hiljaista ja talvi-iltaisin pilkkopimeää.
  • Luonto on lähellä. Omalta takapihalta voi lähteä metsään vaeltamaan ja pihapiirissä voi seurailla eläinten puuhasteluja.
  • Lapsilla on turvallinen ympäristö kasvaa, kun omalla kylällä kaikki tuntevat toisensa, liikenne ei ole vilkasta ja pihoilla riittää tilaa touhuta.
  • Pienen kunnan palvelut toimivat hyvin. Meidän ei ole tarvinnut tänne muuton jälkeen esim. viedä lapsia yksityiseen lääkäriin, kun oman kunnan terveyskeskukseen pääsee nopeasti laadukkaaseen hoitoon.
  • Harrastan juoksua ja maratonille treenamiseen maalla on mahtavat puitteet. Peltoja halkovat pitkät hiekkatiet, oman kylän pururata ja loputtomat metsäpolut tarjoavat kilometritolkulla treenimaastoa.

Näin päädyin asumaan Ilmarisiin

Päädyimme Ilmarisiin oikeastaan sattumalta 11 vuotta sitten. Pojat olivat silloin melko pieniä, ja aloimme etsiä omakotitaloa Turun lähiseudulta. Vaikka hääjuhlamme olikin vietetty Ilmaristen matkailumaatilalla, emme olleet harkinnut tänne muuttoa.

Halusimme urheilullisia poikia varten ison pihan ja koulun piti myös olla lähellä, joten kun mies sattumalta laajensi talohakua Liedon alueelle, löysimme nykyisen kotimme myynti-ilmoituksen. Kun kävimme katsomassa taloa, ihastuimme siihen ja tähän kylään ensisilmäyksellä. Edelleenkin tämä tuntuu juuri meille oikealta asuinpaikalta.

Maalla asumisen suurimmat haasteet

Yksityisautoilusta on melko vaikea luopua, kun välimatkat ovat pitkiä ja bussit kulkevat harvoin. Itse koitan yhdistää kaikki mahdolliset kauppa-, posti- ja apteekkireissut juoksulenkkeihin, juoksurepussa kulkee pienet kantamukset kätevästi. Meiltä löytyy lähikauppa omalta kylältä, jossa on myös pakettiautomaatti, mutta lähin apteekki ja postin toimipiste on Liedon keskustassa ja sinne on juoksureittejä pitkin vajaa viisi kilometriä.

Kaikkia palveluita ei maalle vaan saa samalla tavalla kuin kaupunkiin. Me esimerkiksi tarvitsisimme etätyön tekoa varten kotiimme nopean valokuituyhteyden, mutta sitä ei tänne meidän naapurustoon saa muuta kuin maksamalla itse kaivuutyöt.

Mitä haluat sanoa maallemuuttoa harkitseville?

Hakekaa vaihtoehtoja avoimin mielin, saatatte yllättyä siitä, miten ihania paikkoja maaseudulta löytyykään! 

Tervetuloa seuraamaan juoksutreenejäni maaseudulla Instagram-tililläni @marjaahkera

Marja Ahkera

Innostuitko maalla asumisesta? Lue lisää tarinoita maaseudulta

Liedon alueen luokitukset

Ilmarisen kylä Liedossa on kaupunki-maaseutuluokituksen mukaan kaupungin läheistä maaseutua ja kaupungin kehitysaluetta. Lieto on paikkakuntakohtaisen kuntaluokan mukaan kaupunki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *