lande tänään

Lande tänään- artikkelit

Lande tänään artikkelit sisältävät ajankohtaista tietoa kunnista, maaseudusta, maalla asumisesta sekä maaseudun kehityksestä ja sen mittareista. Vain alle 28% suomalaisista asuu maalla ja kaupungistuminen jatkuu voimakkaana. Mitkä ovat maaseudun vetovoimatekijät?

Isohiekka Kannonkoskella kesäisenä päivänä

Kuntien pinta-alat ja väestötiheys vaihtelevat suuresti

Suomen kunnat ovat pinta-aloiltaan ja väestötiheyksiltään todella erikokoisia. Maan asutus on pääosin keskittynyt eteläisiin osiin sekä kaupunkialueille, joissa elää yhteensä yli 72% koko maan väestöstä. Suomen väestötiheys on muihin Euroopan maihin verrattuna erittäin harva.

Lue lisää »

Näin käytät Tilastokeskuksen avointa tietokantaa

Tilastokeskuksen avoin tietokanta tarjoaa valtavan määrän tietoa. Haluatko tietää miten kuntasi tai laajemman alueen väkiluku on muuttunut edellisestä vuodesta tai minkä verran väestöstä on alle 15-vuotiaita? Tai ehkä sinua kiinnostaa mikä on työllisyysaste tai lainakanta per asukas? Ota tietokanta haltuun!

Lue lisää »
valon kaupunki, jyväskyla, lakeland,

Tiesitkö, että kaupungitkin ovat kuntia?

Kunnat ovat Suomen paikallishallinnon yksiköitä. Osa kunnista käyttää kaupunki-nimitystä. Kaupunki-nimitys ei kuitenkaan vaadi määriteltyä väestömäärää tai pinta-alaa. Kaupungit eivät siis välttämättä ole kaupunkialueita kaupunki-maaseutuluokituksessa.

Lue lisää »